Air France-KLM wil belang nemen in Czech Airlines

by CzechMike on 27 januari 2016

De Nederlands-Franse luchtvaartmaatschappij, Air France-KLM heeft laten weten een belang te willen nemen in de branchegenoot Czech Airlines. Dat is afgelopen maandag bekend gemaakt. Een maand gelegen heeft het ministerie van Financiën in Tsjechië laten weten het meerderheidsbelang in de verkoop te willen doen. Er is daarop door Air France-KLM een niet-bindend bod uitgebracht.

Er worden volgens de vliegtuigmaatschappij nog geen bindende biedingen voor juni verwacht door het ministerie. Dat geeft de Nederlands-Franse luchtvaartmaatschappij de gelegenheid om een boekenonderzoek te doen. De vloot van Czech Airlines bestaat in totaal uit 51 vliegtuigen en vanaf de hoofdstad Praag wordt op verschillende bestemmingen gevlogen. Er zijn Europese vluchten, maar ook vluchten naar de Verenigde Staten. Het netwerk van Czech Airlines sluit dan ook prima aan op het netwerk van Air France-KLM.

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: