Staking Cabinepersoneel CSA

by CzechMike on 27 januari 2016

Het cabinepersoneel van de luchtvaartmaatschappij Czech Airlines bereidt een staking voor. Het is de bedoeling om deze week te gaan staken. De vakbond van het cabinepersoneel heeft laten weten dat er gedurende een periode van drie dagen niet zal worden gewerkt. De staking gaat op woensdag in met als reden dat er sprake is van onenigheid ten aanzien van de hoogte van de salarissen.

Het is overigens niet bekend hoeveel personeelsleden ermee zullen doen aan de staking en het is dan ook onduidelijk welke gevolgen de staking heeft voor de uitvoeringen van de vluchten. CSA heeft naar buiten gebracht dat de acties als illegaal bestempeld zullen worden. Het persbureau AP laat weten dat de luchtvaartmaatschappij van plan is om maatregelen te nemen, zodat er geen storingen in de vluchten komen. CSA is lid van de SkyTeam-luchtvaartalliantie en binnen die alliantie lid partnermaatschappij van KLM. Er wordt vanaf Praag gevlogen op vijftig bestemmingen in vierentwintig landen.

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: