Toezegging financiële steun voor Czech Airlines

by CzechMike on 27 januari 2016

CSA heeft als Tsjechische luchtvaartmaatschappij financiële steun toegezegd gekregen aandeelhouder Korean Air. De staat in Tsjechië is eveneens bereid om hulp te bieden aan de luchtvaartmaatschappij, zoals persbureau Reuters heeft gemeld. Er zijn al enige tijd financiële problemen en is de steun van de aandeelhouder Korean Air hard nodig. De luchtvaartmaatschappij leidt namelijk verlies en dat tij moet gekeerd worden. Er werd eerder in september al naar buiten gebracht dat er zes Airbus A320’s afgestoten zullen worden. Verder is het de bedoeling om het personeelsbestand in te krimpen met een derde van het personeel.

In 2013 heeft Korean Air een belang genomen in CSA genomen van 44 procent. Dat was het moment waarop de regering in Tsjechië een poging ondernam om de luchtvaartmaatschappij te verkopen. Travel Service is een andere aandeelhouder en die behoudt een belang van 34 procent. De staat heeft een minder groot belang in de luchtvaartmaatschappij met 19,7 procent als marktaandeel. CSA valt onder de Cesky Aeroholding groep die onder controle van de staat valt en is opgericht in 2011 om tot een bundeling van krachten te komen met betrekking tot de luchthaven van Praag en daaraan gerelateerde bedrijven.

De voorzitter van de holding heeft laten weten dat er binnen een periode van een half jaar een kapitaalinjectie nodig is van 20 miljoen dollar. Er wordt nu de tijd genomen om het voorstel van de toezegging van de financiële steun van Korean Airlines te bestuderen en ook wordt de bereidheid getoond om in de vorm van particuliere investeerder een bijdrage te leveren aan de verhoging van het kapitaal van CSA.

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: