Voorzorgslanding Czech Airlines op Schiphol

by CzechMike on 27 januari 2016

Er is een vliegtuig van Czech Airlines dat op Schiphol een noodlanding heeft gemaakt als voorzorgsmaatregel. De vlucht vanuit Amsterdam naar Praag werd al vlot na het opstijgen van vliegveld Schiphol geconfronteerd met problemen. Er deed zich een probleem voor met de rechtermotor die uitviel. De piloot heeft bij de melding aan de verkeerstoren laten weten dat het euvel met veel lawaai gepaard ging.

Op het moment van de motorpech was de vlucht CSA619 op weg en ter hoogte van de grens met Duitsland. De piloot besloot na de constatering dat de rechtermotor was uitgevallen direct om te keren naar het vliegveld in Amsterdam. Uit voorzorg stonden er al hulpdiensten te wachten die opgesteld stonden langs de Buitenveldertbaan om indien nodig hulp te bieden en het toestel op te vangen. Er bleek geen hulp nodig te zijn. De Airbus A319 bleek namelijk op eigen kracht te kunnen landen om vervolgens zelf naar de gate te rijden. Het viel wel op dat het vliegtuig veel lawaai maakte tijdens de landing. Na de landing werd er nog een controle uitgevoerd op de Buitenveldertbaan.

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Next post: