Nieuwe opties stoelselectie bij Czech Airlines

by CzechMike on 5 oktober 2017

Passagiers die met Czech Airlines vliegen naar een bestemming en eventueel ook weer terug kunnen gebruikmaken van stoelselectie. De Seat Selection is een service die al bestond, maar er worden nu nog meer uitgebreide mogelijkheden geboden. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om op het moment van de boeking van de vliegtickets al een stoel te selecteren. Dit is in ieder geval een optie bij economy class vluchten. Er kan daarbij naar keuze uit alle beschikbare stoelen een keuze worden gemaakt. Het is voor passagiers ideaal om bij het boeken van de vlucht al een keuze te kunnen maken voor een stoel.

Keuze uit verschillende stoelplekken

Op het moment dat de tickets geboekt worden bij Czech Airlines wordt keuze uit meerdere stoelplekken geboden. Uiteraard onder voorbehoud van beschikbaarheid, want andere passagiers hebben eveneens de optie om een stoelplek te reserveren. In elk geval kan er een onderscheid gemaakt worden tussen een stoel die extra veel beenruimte geeft of een stoel met reguliere beenruimte. Bij stoelen waar extra beenruimte van toepassing is, gaat het om de stoelen op de voorste rij. Daarnaast zijn er stoelen die zich bij de nooduitgang bevinden. Voordat het mogelijk was om een stoel te reserveren, gold dat dit pas mogelijk was nadat de passagier al de beschikking had over een vliegticket. In de praktijk kwam het daarbij neer op het kunnen reserveren van een stoel na 24 uur nadat de vlucht al was geboekt. Het is natuurlijk veel handiger om direct bij boeking van de vlucht al een keuze voor een bepaalde stoel te kunnen maken. Als dat 24 uur na de boeking pas kan worden gedaan, wordt dat nog wel eens vergeten met als gevolg dat de favoriete stoel wel eens weg kan zijn.

Kosten voor selecteren stoel

Er worden door de vliegtuigmaatschappij kosten in rekening gebracht voor het reserveren van een stoel bij het boeken van een vlucht. Op dit moment heeft Czech Airlines ervoor gekozen om een bedrag van 5 euro in rekening te brengen voor het reserveren van een stoel. Dit is van toepassing op passagiers die via de Lite optie een vlucht gereserveerd hebben. Voor de passagiers die via de PLUS prijs of FLEX prijs een vlucht hebben geboekt, geldt dat er geen kosten voor in rekening worden gebracht. Deze passagiers kunnen dus gratis een stoel uitkiezen met uitzondering van de stoelen op de voorste rijen en bij de nooduitgang. Dit zijn namelijk de meest comfortabele posities als het gaat om de beenruimte. Indien de vlucht bij Czech Airlines wordt geboekt, is het altijd mogelijk om van de optie gebruik te maken een stoel te selecteren. Het maakt daarbij niet uit of er rechtstreeks een vlucht is geboekt bij deze luchtvaartmaatschappij of dat de vliegtickets via een derde partij worden gekocht. Het is uiteraard een extra service voor een groot deel van de passagiers die de vrijheid en de keuze krijgen om bij het boeken van een vlucht al een stoel naar keuze te kunnen selecteren.

 

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: