Informatie Czech Airlines

Online inchecken

Op de website van Czech Airlines wordt de mogelijkheid geboden om vanaf 24 uur tot 35 minuten voor vertrek online in te checken. Tijdens de online incheck wordt de gelegenheid geboden om een stoel te reserveren. Na afronding van het incheckproces wordt de boardingpass getoond en die kan vervolgend worden uitgeprint om mee te nemen naar het vliegveld.

Handbagage en ruimbagage

Czech Airlines biedt de gelegenheid om aan boord van het vliegtuig 1 stuk handbagage mee te nemen. Het gewicht van de handbagage mag niet meer bedragen dan 8 kilogram. Meer informatie over het vervoer van handbagage aan boord van het vliegtuig is te vinden op de website van deze luchtvaartmaatschappij.

Met betrekking tot de ruimbagage geldt dat er in principe 1 stuk ruimbagage mag worden meegenomen per persoon met een gewicht van maximaal 23 kilogram. Er kunnen per bestemming echter verschillende voorwaarden van toepassing zijn. Het is dan ook aan te raden om op de website van de luchtvaartmaatschappij na te gaan wat voor de betreffende bestemming de voorwaarden zijn voor het vervoer van bagage in het ruim.

Service

De service aan boord van het vliegtuig varieert per vluchtduur. Indien er sprake is van vlucht met een korte route, dan wordt er geen maaltijd aangeboden. Er kan wel een kleine snack worden verkregen. Indien er sprake is van een lange vlucht kan er wel gebruik worden gemaakt van een maaltijd. Indien er speciale maaltijdwensen zijn, dan dienen deze voor of bij het boeken van de vlucht kenbaar te worden gemaakt.

Economy class en business class

Bij het vliegen op basis van economy class met Czech Airlines gelden ten aanzien van het vervoer van handbagage de volgende maximale afmetingen; lengte 55 cm x 40 cm breedte x 25 cm diepte. De handbagage dient onder de stoel geplaatst te kunnen worden. Dat is ook de reden dat er sprake is van maximale afmetingen. Er mag 1 stuk handbagage meegenomen worden op basis van economy class met een maximaal gewicht van 8 kilogram.

Bij het vliegen op basis van businessclass mag er naast 1 stuk handbagage een handtas worden meegenomen. Het gewicht mag in totaal niet meer bedragen dan 12 kilogram. Aan de tweede tas worden eveneens eisen gesteld ten aanzien van de afmetingen, namelijk lengte 40 cm x 30 cm breedte x 20 cm diepte.

Het is niet toegestaan om een laptop als extra handbagage mee te nemen. Indien een laptop of andere goederen worden meegenomen, dan dienen deze in de handbagage te passen en dient er met de maximale afmetingen en met het maximale gewicht rekening gehouden te worden.

BOEK DIRECT UW VLUCHT MET HOGE KORTING!

Bestemmingen

Czech Airlines is in Tsjechië de belangrijkste nationale luchtvaartmaatschappij en biedt dan ook vluchten aan naar verschillende bestemmingen in Europa. Er wordt ook gevlogen op bestemmingen in Centraal-Azië, Midden-Oosten en Transkaukasië. De luchtvaartmaatschappij bestaat al lange tijd en kan zelfs in Europa als een van de vijf oudste luchtvaartmaatschappijen worden beschouwd. Het is een modern bedrijf die met betrekking tot de kwaliteit van de diensten die geboden worden al meerdere onderscheidingen heeft verkregen.

De luchtvaartmaatschappij is bij het milieu betrokken en onderschrijft dat met een certificatie op basis van de ISO 140001-norm. Bovendien is er sprake van een certificering van de hoogste veiligheidsnorm binnen de sector van het luchtvervoer op basis van de IOSA-norm.

De vliegtuigmaatschappij vormt een dochter van Czech Aeroholding. Dit is een groep maatschappijen die zich richt op het vervoer door de lucht en op aan de luchtvaart verwante diensten die op de grond worden uitgevoerd. Czech Aeroholding kent meerdere dochterondernemingen, zoals Praag Airport, Czech Airlines Technics, luchtvaartmaatschappij en reisbureau HOLIDAYS Czech Airlines, CSA Services en Czech Airlines Handling. Het laatstgenoemde bedrijf traint onder meer cabinepersoneel.

Er kan met vliegtickets van Czech Airlines onder meer naar de volgende bestemmingen worden gevlogen:

• Bratislava
• Budapest
• Larnaca
• Krakow
• Moskou
• Odessa
• Praag
• Skopje
• Stockholm
• Talinn

image001

Geschiedenis

Czech Airlines wordt ook wel CSA Czech Airlines genoemd en heeft de basis in Tsjechië. CSA is door de regering van Tsjechoslowakije in 1923 opgericht. Er werden tot 1930 alleen binnenlandse vluchten uitgevoerd. In 1930 werd er voor het eerst gevlogen naar Zagreb. De eerste trans-Atlantische vlucht had Havana als bestemming en werd uitgevoerd op 3 februari 1962. De huidige naam is in 1995 aangenomen en tegenwoordig zijn er wereldwijd vele passagiers die vliegtickets kopen bij deze airline om naar een van de vierenvijftig steden in vierendertig verschillende landen te vloegen.

Voordelen

De luchtvaartmaatschappij heeft vele voordelen te bieden, zoals het aanbod met vele non-stop vluchten, de mogelijkheid om duurzaam te vliegen, aanwezigheid van economy class en businessclass en diversiteit aan faciliteiten. Bijvoorbeeld een gratis krant. Bij lange vluchten zijn er bovendien speciale maaltijden mogelijk. Het aanbod van entertainment is onder meer afhankelijk van de duur van de vlucht. Een deel van de toestellen is uitgerust met een centraal systeem voor entertainment. Er worden onder meer films vertoond, maar ook documentaires en reisinformatie.

Frequent flyer programma

De luchtvaartmaatschappij heeft een frequent flyer programma beschikbaar in de vorm van OK Plus. Er kunnen bij deelname aan het programma OK Plus Miles worden gespaard als er een vlucht wordt geboekt bij Czech Airlines, maar ook via partnermaatschappijen en Sky Team Members. Ook indien er bij bepaalde hotels wordt overnacht of als er een auto wordt gehuurd, kunnen er via dit programma worden gespaard.

Als er voldoende punten gespaard zijn, dan kunnen deze op verschillende manieren worden besteed. Bijvoorbeeld aan een upgrade naar businessclass, maar ook aan bonus vliegtickets of aan een vrijstelling voor een bedrag voor extra bagage. Verder zijn er speciale OK Plus Gifts, waar een keuze uit kan worden gemaakt, zoals giftvouchers voor toegang tot de lounge op de luchthaven op Praag Airport en voor autohuur. Er zijn verschillende OK Plus deelnemerskaarten beschikbaar, namelijk:

• OK Plus
• OK Plus Silver
• OK Plus Gold
• OK Plus Platinum

Bij het bereiken van een hoger niveau geldt dat er steeds meer voordelen geboden worden om van te profiteren.

Inchecken:

Check-in balie bij Vertrek 1
Internet check-in
Selfservice check-in bij Vertrek 1
Ticketbalie bij Vertrek 2

Bagage-afhandelaar:
Menzies
Tel. 0031-683693759/0683693759

Airlinelounge:
KLM Crown lounge (25 en 59)

Airline lounge cards:
CSA Czech Airlines Plus
Platinum
Gold/OK Plus Gold CTI Bank

BOEK DIRECT UW VLUCHT MET HOGE KORTING!