Vakantie in Tsjechië

Tsjechië is een prachtig land om op vakantie te gaan om daar niet alleen van de natuur, maar ook van schitterende bezienswaardigheden te genieten. Ook voor een stedentrip is dit land bij uitstek geschikt, want een reis naar Praag is een geweldige belevenis om mee te maken. Elke regio in het land heeft weer wat unieks te bieden. Het land is bovendien gemakkelijk te bereiken door het vliegtuig te nemen, maar er gaan ook veel vakantiegangers naartoe met de auto. Tsjechië heeft voor iedereen wat te bieden, van jong tot oud en van gezinnen met kinderen tot senioren en van stelletjes tot groepen vrienden en vriendinnen.

Leuke bestemmingen
Er zijn uiteraard meerdere leuke bestemmen voor het vieren van de vakantie in Tsjechië en dat kan soms zelfs het hele jaar door zo zijn. Bijvoorbeeld in het Reuzengebergte dat in elk seizoen weer andere praal en pracht kent en zich uitstekend leent om van een actieve vakantie te genieten. In de winter is het mogelijk om hier in het schitterende skigebied op wintersport te gaan. Of wat te denken van de streek Zuid-Bohemen. Hier staat een combinatie van een indrukwekkende natuur en historische gebieden gebouwen te wachten.

tsjechie

Oost-Bohemen is met betrekking tot het doorbrengen van de vakantie een geweldig populaire streek, waar ook weer een ideale combinatie van natuur en cultuur te wachten staat. Het heuvellandschap wordt afgewisseld met hooggebergte en uitgestrekte vlakten. Dit is een ideale omgeving voor de actieve toerist. Vakantiegangers die graag water in de buurt hebben, kunnen een keuze maken om naar de regio Zuid-Bohemen te gaan. In dit gebied komen ook veel toeristen uit Tsjechië zelf om vakantie te vieren. Dan is er nog de regio West-Bohemen die bekend staat om de geneeskrachtige bronnen, historische kastelen en authentieke dorpjes.

Het grootste berggebied in het land is Sumava en dit is een ideale streek voor de sportieve vakantiegangers die heerlijk in de natuur actief willen zijn. Het is uiteraard ook mogelijk om in de omgeving van de stad Praag te verblijven, waar de mix van cultuur, natuur en historie zeker indruk zal maken. Met al deze bestemmingen is er voor iedereen een geschikte vakantie in Tsjechië te vinden die zo actief en ontspannen mogelijk gemaakt kan worden als men zelf wil.

Accommodaties in Tsjechië
Zo divers als de natuur is in Tsjechië zo divers is ook het aanbod van accommodaties die geschikt zijn om van een heerlijke ontspannen vakantie te genieten. Er is voor elk type reisgezelschap een passend vakantieverblijf te vinden in dit veelzijdige land. Gezinnen met kinderen kunnen bijvoorbeeld een keuze maken uit een van de vele campings of verblijven op een vakantiepark. Er is uiteraard ook een groot aanbod van hotels en appartementen beschikbaar net als dat het mogelijk is om in een particulier vakantiehuis te verblijven. Er kunnen pakketreizen worden geboekt voor een compleet verzorgde vakantie of er kan een keuze worden gemaakt zelf alles te regelen van vliegticket tot hotel of appartement. Tsjechië is voor velen het ideale land om vakantie vieren en dat is niet voor niets.