Vliegticket Praag

Hier kunt u snel en goedkoop uw vliegticket naar Praag boeken. Praag is een prachtige stad in Tsjechië en heeft een historische binnenstad die niet voor niets op de werelderfgoedlijst is geplaatst. De stad s bekend van de hoge torens en vele autovrije straten en staat bekend als een van de mooiste steden van Europa. Alle reden dan ook om deze ‘Gouden’ stad eens te bezoeken met een stedentrip.

Wat valt er te ontdekken?
In de eerste plaats is het aan te raden om op ontdekking te gaan in de historische binnenstad van Praag met een centraal gelegen oud plein, waar fraaie kerken zijn te bezichtigen. Veel van de daken zijn oranje of geel gekleurd. Een echte aanrader om te bezoeken is de Sint Vitus kathedraal, maar er zijn ook andere architectonische hoogstandjes te bekijken. Boek nu uw reis met korting!

BOEK DIRECT UW VLUCHT MET HOGE KORTING!

Bijvoorbeeld in de buurt Mala Strana, waar eveneens talloze leuke eetgelegenheden zijn gevestigd. De omgeving is in alle jaargetijden sfeervol, maar zeker in de wintertijd extra gezellig te noemen. Wie met kinderen deze stad bezoekt, kan aangeraden worden om een uitstapje te maken naar de dierentuin van Praag.

praag

Evenementen
Er worden in deze leuke stad verschillende evenementen georganiseerd door het jaar heen, waarvan de Praagse Lente het meest bekend en populair is. Ieder jaar wordt de Praagse Lente weer gevierd in de periode vanaf half mei tot en met het begin van de maand juni, waarbij allerlei concerten worden gehouden met uiteenlopende muziekstijlen. Zo kan er naar jazzconcerten en naar klassieke concerten worden geluisterd.

In het winterseizoen voor de feestdagen is het een aanrader om naar een van de vele kerstmarken te komen die Vánocní Trhy genoemd worden. Om tijdens de stedentrip naar Praag nog even terug te denken aan Nederland, kan het Dansende Huis dat onder beheer van ING valt, worden bezocht met een speciale architectuur.

Praktische informatie
In de zomermaanden bedraagt de gemiddelde temperatuur in Praag 19,5 graden Celsius en in de winter daalt de temperatuur tot een gemiddelde van min 0,5 graden Celsius. Er is geen sprake van een tijdsverschil met Nederland en in Tsjechië worden betalingen verricht met de Tsjechische kroon.

Er kan vanaf Nederland rechtstreeks naar Praag worden gevlogen. Zo is het onder meer mogelijk om vliegtickets Praag aan te schaffen en vanaf Amsterdam, Rotterdam of Eindhoven op stedentrip te gaan. Het is echter ook mogelijk om vanaf een van de buurlanden te vliegen, zoals vanaf Düsseldorf in Duitsland of vanaf Brussel in België.

Goedkope vliegtickets
Het is altijd mogelijk om voordelig naar Praag te vliegen door goedkope vliegtickets aan te schaffen. Vergelijk bijvoorbeeld een aantal data en kijk wanneer de laagste prijs wordt geboden. Het is uiteraard ook verstandig om te kijken vanaf welke luchthaven de voordeligste optie wordt geboden.

Het is tijdens een weekend weg of stedentrip natuurlijk nodig om te overnachten en eventueel kan er zelfs een auto worden gehuurd. Ook hiervoor geldt dat er meerdere opties mogelijk zijn. Er kan bij het boeken van een reis uiteraard indien gewenst ook een reisverzekering of annuleringsverzekering worden afgesloten, zodat de reis kan worden vergoed als deze onverhoopt geannuleerd moet worden of als de reis moet worden afgebroken.